E-mail: admin@tro.dk

Dato for offentliggørelse
26 Nov 2013 23:15
Forfatter
David Wilkerson

Gud lovede profeten Zakarias, at i de sidste dage, ville han være en beskyttende ildmur omkring sit folk. "Jeg selv, siger Herren, vil være en mur af ild omkring den (Jerusalem, red.) og vise min herlighed i den." (Zak. 2, 9).

Esajas vidner også om dette: "For du er blevet værn for den svage, værn for den fattige i hans nød, ly under skybrud, skygge i hede." (Es. 25, 4). "Der skal være en hytte, som kan skygge mod heden om dagen og give ly og læ mod skybrud og regn." (4, 6).

Disse løfter er ment som en trøst til os, som en "forudgående advarsel." Ser du, alle profeterne advarer om et kommende uvejr - et angreb i de sidste dage. Og dette uvejr vil hamre mod Guds beskyttelsesmur med en voldsom kraft.

Jesus siger, at det kommende uvejr vil blive så frygtindgydende og overvældende, at menneskers hjerter vil svigte dem, når de ser det i horisonten (se Lukas 21, 26). Hvis Jesus siger, at det kommende uvejr vil blive grusomt, så ved vi, at det vil blive en frygtindgydende tid i historien. Men Bibelen forsikrer os om, at Gud aldrig sender sin dom over noget samfund uden at han først har åbenbaret for sine profeter, hvad han har tænkt sig at gøre: "Nej, Gud Herren gør ikke noget, førend han har åbenbaret sine planer for sine tjenere, profeterne." (Amos 3, 7).

Hvilket forunderligt udtryk for vores Herres store kærlighed til sit folk. Hvis du nærlæser Bibelens profetier, så vil du opdage, at Gud konsekvent handler således. Lige før et kommende uvejr af dom, befaler Herren altid sine profeter at advare folket om at vende om til ham: "Så vil jeg tale til profeterne og give dem mange syner; ved profeterne vil jeg tale i billeder." (Hosea 12, 11).

Desuden er Gud trofast til at tale i tider med velstand, lige før dommens raseri rammer. Mens stormens skyer stadig samler sig i horisonten, løfter han profetiske stemmer over hele verden. Og ifølge Skriften, har Gud sagt til sine profeter, at de skal advare om, at de gode tider snart vil være forbi, mens en syndig nation stadig havde fremgang og fred: "Det var jo det, Herren forkyndte ved de tidligere profeter, da Jerusalem lå beboet og tryg med sine byer rundt om sig..." (Zak. 7, 7).

Emner
De sidste tider
Dokumenttype
Forkyndelse