E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
31 Oct 2017 21:48
Forfatter
Thomas Teglgaard

Jeg ser intet som helst positivt ved andre religioner, intet whatsoever, skriver forfatter Thomas Teglgaard 

Religion.dk har udfordret panelisterne med spørgsmålet: Peg på noget, du finder sympatisk ved en anden religion. Og på noget, du har svært ved at forlige dig med? Kristen læge og forfatter Thomas Teglgaard svarer: 

Jeg har ikke lyst til at kommentere direkte på andre religioner. Jeg opfatter al religion som alle vi menneskers bestræbelser på at finde tilbage til den Gud, som har skabt os, som elsker os, og som vi står til regnskab over for. Imidlertid spærrede han vejen for os; han satte ligefrem keruberne med flammesværd og det hele til at bevogte vejen tilbage. 

Hvorfor? Jo, fordi Gud er hellig og retfærdig, herlig og fuldstændig perfekt, og dér hvor han er, kan urenhed og synd ikke også være, ellers ville det ikke være Gud og Guds rige. 

I mødet med Gud går synderen til grunde, derfor smed Gud mennesket ud af Edens Have. Han kunne nemlig ikke bære tanken om, at vi også skulle række ud efter livets træ og leve evigt - som levende døde - det vil sige; adskilt fra Gud, og med ondskaben boblende i vores bryst, ville vi være aldeles uden håb. 

Resten af menneskets historie handler så om, hvordan man forsøger at famle sig frem til Skaberen; man bygger Babelstårnet, afgiver løfter, følger strenge regler og love, man bringer ofre, man slider og strider, tilbeder og lovsynger og så videre. 

Men, Gud greb ind; han sendte sin søn, Jesus, for at opsøge og frelse det fortabte menneske, og ved troen på ham tilregnes vi hans retfærdighed og har fællesskab med Gud og skal arve Guds rige sammen med hans søn, Jesus. 

Altså er religion noget ganske andet end frelsende tro. Religion handler om, hvordan vi når Gud; frelsende tro, det vil sige at tro på Jesus, handler om, at Gud har gjort alt for os. Dermed også antydet, hvad jeg mener om andre religioner: De er løgn, fostret af Djævelen og menneskets indbildske tanker. 

Det er bedst at tro på Jesus 

Jeg ser intet som helst positivt ved andre religioner, intet whatsoever! Dog skal dette med: Jeg respekterer fuldt ud, at der findes andre religioner, og jeg kræver ikke af andre, at de tror det samme som mig. 

Det nemmeste ville da også være at lade, som om alt muligt andet (og så kan man kalde det islam, buddhisme, hinduisme eller noget helt tiende - jeg er ligeglad!) er lige så godt som at tro på Jesus. Det er bare ikke sandt. 

Derfor tillader jeg mig også at fortælle mine omgivelser (og her skrive det), at der ikke findes nogen anden mulighed for frelse end ved at tro på Jesus som Guds søn og verdens Herre, vores frelser og eneste håb. 

Jeg tillader mig med andre ord at missionere, fordi sandheden ikke er relativ. Enhver er ikke salig i sin tro, i hvert fald ikke hvis troen ikke er tro på Jesus. 

Al anden religion er under Guds vrede 

Jeg tillader mig at missionere, fordi al anden tro er løgn fra ende til anden. Og jeg respekterer, at andre ikke tror det samme som mig, ikke vil høre på mig, ikke vil tage imod evangeliet. 

Og jeg forstår det sådan set også, for når man fra barnsben af har hørt noget andet end sandheden, hvor modbydeligt opfatter man det så ikke, når nogen pludselig kommer og siger, som jeg gør nu: "Tro på Jesus, så skal du blive frelst fra dine synder og få adgang til Guds rige"

Al anden tro hører under kategorien "religion", og er under Guds vrede. Og jo, jeg kan godt selv fornemme, hvordan det må lyde for den, der tror noget andet. Men, det gør det ikke mindre sandt. 

Thomas Teglgaard er læge og forfatter og panelist ved religion.dk. - se evt.  Læserdebat

(Af Thomas Teglgaard - bragt på  www.religion.dk)
"dagens by 20-maj-25", en ny by at bede for hver dag. I dag har vi valgt:
Nykøbing Falster

Nykøbing Falsters Segl.jpgNykøbing Falster er en gammel købstad og den største by på Falster med 16.446 indbyggere, inkl. satellitbyer 22.159. Byen er via Frederik d. 9's Bro knyttet sammen med Sundby på Lollandssiden samt Tingsted på Falster og landsbyen Nagelsti på Lolland.

Nykøbing Falster blev grundlagt i slutningen af 1100-tallet i forbindelse med etableringen af det slot, som senere kom til at hedde Nykøbing Slot. Slottet lå på det smalleste sted ved Guldborgsund og skulle beskytte området modvendiske sørøvere. Efterhånden voksede en by frem omkring slottet.

Byen fik handelslignende rettigheder af Valdemar Sejr (1170-1241), men blev først egentlig købstad i 1560. I 1253 angreb tropper fra hansestaden Lübeck, og borgen blev indtaget og byen nedbrændt. Slottet fungerede herefter som enkesæde for Margrete Sambiria med tilnavnet Margrethe Sprænghest. Efter at adelsmanden Marsk Stig havde myrdet Erik Klipping og var gjort fredløs og landflygtig, vendte han tilbage med en hær for at angribe danske havnebyer, heriblandt Nykøbing Falster. Understøttet af norske soldater brændte han i 1287 Nykøbing Slot ned. Slottet blev dog efterfølgende genopbygget og indtaget af Christoffer 2. i 1329, og efter dennes død i 1332 pantsattes det en række år, hvorefter Valdemar Atterdag indløste det i 1365 og sluttede fred med Hansestæderne.

Efter at Erik af Pommern havde stiftet et gråbrødrekloster ved Sankt Nicolai Kapel i 1419, blev der opført et helligåndshus i byen i omkring 1440, og denne bygning tjente som hjemsted og hospital for mange syge og fattige i Nykøbing. Gråbrødrene holdt i 1482 kapitel her. I 1486 skænkede kong Hans nabobyens kirke, Idestrup Kirke, til hospitalet mod, at han selv og kongehuset skulle have jus patronatus til helligåndskapellet fremover, hvilket blev opfyldt. Den gotiske kirke, Klosterkirken, blev opført ved århundredskiftet og var en del af franciskanerklosteret indtil 1532, hvor den blev sognekirke. I 1507 sluttede kong Hans endnu engang fred med Hansestæderne, men to år senere var freden slut.

Hvis du har hjerte for at bede sammen med os for denne by, står vi flere sammen!
Dette er den største uoverensstemmelse, Gud har med sit folk i dag: Selv om han har givet kirken et utal af løfter i forhold til bønnen, så er der alligevel kun meget få, der virkelig prioriterer bønnen højt.
frit efter A. T. Pierson